Viko d.o.o.

Nalazite se ovdje: Naslovnica

Vojnicima nove čizme, MORH uložio 19 milijuna kuna

Email Ispis PDF

Isporučeno će biti gotovo 24.000 čizama, a pripadnici oružanih snaga svake dvije godine zaduživat će po jedan par ljetnih i zimskih.

Nove vojne čizme predstavilo je Ministarstvo obrane. Ugovor vrijedan 19,02 milijuna kuna MORH je potpisao s tzv. zajednicom ponuditelja, odnosno tvrtkama Inkop Obuća, Borovo Kožna obuća, Jelen Profesional i Obuća Viko čiji su se predstavnici danas sastali s ministrom Davorom Božinovićem. Svake godine, za potrebe vojske, kupljeno će biti između 6500 i 7000 komada.

– Ovim projektom zaokružuje se plan o hrvatskom vojniku koji će biti opremljen hrvatskim proizvodima od glave do pete, odjeven u hrvatsku odoru s hrvatskom kacigom na glavi, naoružan domaćim pištoljem i domaćom jurišnom puškom te obuven u hrvatsku čizmu – rekao je Božinović. Dodao je kako čizme stoje 580 kuna bez PDV-a po paru što je, kazao je, u odnosu na uvozne čizme istih karakteristika znatno jeftinije.

Nove čizme drugačije su od dosadašnjih. Naime, izrađen je novi kalup zimskih i ljetnih čizama crne boje i boje pustinje kao inačica čizama za potrebe mirovnih misija. Pri izradi koristila se membrana s paropropusnim i vodonepropusnim svojstvima.

Krajnji rok za ovogodišnju isporuku čizama, koje su testirane zadnje dvije godine i pokazale su se izuzetno dobrima, očekuje se sredinom godine. Isporučeno će biti gotovo 24.000 čizama, od čega će oko 15.000 biti ljetnih, a 9000 zimskih. Očekuje se da će pripadnici oružanih snaga svake dvije godine zaduživati po jedan par zimskih i jedan par ljetnih čizama.

Izvor: vecernji.hr

Pošalji poruku/upit


Sigurnosni kod


Osvježi

Trenutno aktivnih Gostiju: 123 online